Joaca de-a Dumnezeu?! Cercetătorii cred cu tărie că mamuții vor fi readuși la viață în următorii 2 ani

foto: cnet.com

Ultimii giganti ai planetei au disparut in totalitate acum 4.000 de ani,iar cercetatorii cred cu tarie ca mamutii vor fi readusi la viata in urmatorii 2 ani.

Aceste bestii impresionante traiau in tota Europa,Asia,Africa si America de Nord in timpul ultimei ere glaciare cu mii de ani inainte ca omul sa-i vaneze si sa-i faca sa dispara in totalitate ca specie si schinbarile climatice masive sa aiba loc.

Advertisement

Acum,prin intermediul ingineriei genetice,oamenii de stiinta spun ca sunt pe punctul de a readuce la viata aceste creaturi demult disparute.

Advertisement

Într-un interviu pentru The Guardian, expertul George Church a declarat că „scopul echipei este de a produce un embrion de elefant-mamut. Este vorba de un elefant cu o serie de caracteristici specifice mamuţilor. Suntem pe drumul cel bun, însă va mai dura câţiva ani”, a declarat acesta.

Pentru a readuce la viaţă mamuţii, cercetătorii combină tot felul de gene ale unor specii de elefanţi, împreună cu material genetic prelevat din fosilele mamuţilor descoperite în permafrostul din Siberia.

 

Proiectul celor de la Universitatea Harward a debutat în 2015, iar de atunci au fost identificate 45 de gene specifice mamuţilor. „Avem deja informaţiile necesare despre sângele acestora, părul, urechile etc”, a declarat cercetătorul.

După ce vor dezvolta embrionul de mamut, îl vor transfera în uterul unei femele de elefant asiatic.
“Sperăm ca procedura să reuşească. Există riscuri semnificative, motiv pentru care testăm metoda ex-vivo temeinic, mai întâi pe şoareci”, a mai spus acesta.

Sursa: chillpill.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.