Kremlinul dezvăluie cine este de vină pentru producerea tragediei aviatice de pe Marea Neagră

tupolev

Chiar dacă unii specialişti mai cred că varianta unui atac terorist nu este exclusă, autorităţile ruse au dat publicităţii fotografia pilotului avionului militar de tip Tupolev Tu-154 prăbuşit duminică dimineaţă în Marea Neagră, spunând că ar fi vorba despre o eroare umană.

Advertisement

Peste 3000 de persoane, printre care şi 100 de scafandri, şi 32 de nave au sosit la Marea Neagră pentru a căuta rămăşiţele aeronavei şi resturile umane, atât la locul prăbuşirii, cât aproape de ţărm.

Advertisement

Cutiile negre ale aeronavei nu au fost încă recuperate din mare, dar oficialii ruşi par să-şi fi conturat deja o părere în privinţa cauzelor teribilului accident aviatic soldat cu moartea a 92 de persoane.

Ar fi vorba despre o eroare de pilotaje, spun aceştia, indicându-l ca principal vinovat pe pilotul Roman Volkov, 35 de ani, tată a trei copii, aflat la comanda aeronavei în momentul producerii dezastrului. Roman era fiul colonelului Alexander Volkov, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi militari ai Rusiei.

„Anchetatorii analizează toate cauzele posibile. Deocamdată, este prematur să fie privilegiată o ipoteză. Însă ipoteza unui act terorist nu este în apropiere de începutul listei”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de site-ul agenţiei Tass.

Nu avem nicio dovadă că ar fi fost vreun atac terorist”, a precizat Peskov, scrie evz.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.