Lacul Morii ar putea îneca Bucureştiul: Analiză apocaliptică la Primăria Generală

bucuresti_ciurel

Este un scenariu terifiant, dar , din fericire, doar o simulare ce se face pentru orice acumulare de apa. Asa ca, nu va ganditi la ce este mai rau!

Advertisement

Daca acesta s-ar rupe, apa ar ajunge pana la intrarea pe Autostrada Soarelui.

Advertisement

“Modelarea efectului unui scenariu de cedare a barajului Lacul Morii”. Documentul prezinta efectele cedarii digului pe malul stâng al barajului Lacul Morii în zona Giulesti-Sârbi, dar si în zona centrala a barajului de pamânt, dinspre Soseaua Virtutii. Simularile sunt terifiante în ambele cazuri. În prima situatie cartierul Giulesti-Sârbi ar fi maturat de ape de la un capat la altul, la un debit ce poate ajunge la 538 m3/s, urmând ca mai apoi o parte din Ciurel sa se retraga, doar în cazul în care partea din fata a barajului nu cedeaza si se poate astfel goli lacul treptat în Dâmbovita.

„Toata zona este o mlastina. Se numeste Valea Dâmbovitei si este foarte întinsa. Singurul loc în care se ridica este Casa Centrala a Armatei, la Capsa si Stirbei Voda. Restul, inclusiv parcul Cismigiu este pe namol. În fata liceului Gheorghe Lazar, spre exemplu, tremura Soseaua la trecerea unui autobuz. E namol, nu-i pamânt. De-aia toate constructiile metroului “plâng”. Si la Izvor si la Unirii. Totul este sub presiune”.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.