Le foloseşti aproape zilnic și nici nu ști la ce pericol te expui

betisoare-de-urechi

Betisoarele de urechi, atat de raspandite in ingiena noastra de zi cu zi, ar puteafi cat se poate depericuloase pentru sanatate.

Advertisement

Astfel, avand in vedere ca ceara care se gaseste in urechi are un rol protector asupra lor, betisoarele de urechi folosite pentru curatarea urechilor pot avea o serie de efecte crunte.
Mai precis, ceara din urechi are proprietati antibacteriene si actioneaza ca un lubrifiant natural in interiorul urechiii, ajutand nespus de mult la functionarea corecta a aparatului auditiv si la protectia timpanului. Mai mult decat atat, urechile au proprietatea de a se curata singure insa acest lucru se intampla doar cand ceara este la suprafata.

Advertisement

Asadar, in momentul in care sunt folosite betisoare de urechi, doar o parte din ceara din ureche este indepartata. Restul, din cauza miscarilor folosite, este impinsa spre timpan si ajunge in contact cu acesta.

Atunci, poate aparea pericolul ca timpanul sa se confrunte cu infectii bacteriene care netratate pot duce chiar la pierderea auzului.

Asadar, medicii recomanda recomanda evitarea folosirii in exces a betisoarelor pentru urechi sau gasirea altor solutii si substante pentru curatarea lor.

sursa: lyla.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.