Lumea noastră este BOLNAVĂ. Ne plângem că nu putem avea ultimul tip de telefon?! Alții se roagă să nu moară până sâmbătă

sursa foto: stiridecluj.ro

– Mătușa Lena, se poate să  fac cumva să nu mor? – băiatul stă culcat pe pat, capul îi este complet lipsit de păr. Pielea îi este de o nuanţă verzuie. Seamână cu  Fantomas din comediile franceze, doar că nu e amuzant. Absolut deloc.

Infiermera, care are peste șaizeci de ani, tresare de la auzul acestor cuvinte. Nu se poate obișnui cu aşa ceva. Nu pot oamenii să se obișnuiescă cu asta. Pentru că sunt oameni.

Advertisement

– Despre ce vorbești, dragul meu! Desigur că nu vei muri … – iar in ochi îi joacă lacrimi.

Advertisement

– Mătușă Lena, știi, sâmbătă, va fi ziua mamei mele. Am făcut un cadou pentru ea … singur l-am făcut … și cum i-l voi da dacă voi muri? Pot să nu mor până sâmbătă? Pot?

Oncologia. O secţia aparte pentru cei care au trecut linia care desparte viața de moarte. Acești copii sunt deja morți, chiar dacă încă arată ca cei vii, chiar dacă vorbesc … Fiecare din ei are de trăit câteva zile. Poate săptămâni sau chiar luni. Copii destinaţi să moară. Dacă puteţi spune că aţi văzut ceva mai groaznic, nu vă voi crede.

El nu are nevoie de nimic. Nimic nu îl va salva, el vrea doar să trăiască până la ziua de naștere a mamei sale şi să-i dea ceva făcut din suflet. Doamne, eu cred în Tine, dar ajuta-i mamei sale să treacă peste! Ajut-o să poată trăi mai departe …

Iar noi ne plângem că nu putem avea ultimul iPhone. A cincelea, al șaselea, al șaptelea? Chiar și în cosmos nu mai zboară oameni de știință, ci turiști. Avem saloane de  înfrumusețare şi multe alte lucruri de nimic. Creme antirid şi pastile ca să mânânci şi să nu te îngraşi.Luptăm și murim pentru protecția animalelor?! În loc să ne ocupăm de cei în suferinţă.

Iar băiatul totuşi a trăit până sâmbătă, a murit peste o săptămînă. 

traducere şi adaptare Natalia Lozan

sursa: altarulcredintei.md

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.