Supa instant cu fidea. Deși pare a fi destul de sățioasă, aceasta este foarte dăunătoare

taitei_instant

Fideaua instant este cea mai răspândită mâncare din lume. S-a constatat că pe plan mondial, în fiecare an se consumă aproximativ 95 de miliarde de porții. Aceasta este o cantitate enormă de fidea, dar dacă ați mâncat vreodată, atunci nu ar trebui să vă mire popularitatea acesteia.

Advertisement

Este ieftină, are un termen de valabilitate mare, ușor de preparat și este foarte gustoasă și au atâtea arome disponibile. Deși pare a fi destul de sățioasă, aceasta este foarte dăunătoare.

Advertisement

Mulți consideră că este „o mâncare proastă”, deoarece are un conținut scăzut de proteine, fibre, vitamine și minerale, dar plină de carbohidrați și grăsimi nesaturate nesănătoase. Din păcate, este mult mai dăunătoare decât pare.

Aparent această fidea poate crește riscul de boli de inimă și atac cerebral, deoarece conține Tertiary-butyl hydroquinone (TBHQ). TBHQ este un produs derivat al industriei petroliere și este folosit ca aditiv alimentar pentru a păstra mâncarea procesată ieftină. Într-o școală din Harvard s-a efectuat un experiment pentru a vedea efectul consumului de fidea instant. S-a constatat că persoanele care consumă regulat acest fel de mâncare prezintă un risc sporit de a face „un sindrom metabolic”. Acest lucru se întâmplă indiferent dacă persoana face sport sau mănâncă altă mâncare sănătoasă.

Persoanele cu sindrom metabolic au următoarele afecțiuni:

  • tensiune arterială
  • nivel ridicat al zahărului
  • risc crescut de boli de inimă, atac cerebral și diabet

Dr. Hyun Shin, coautor al acestui studiu, a adăugat: „Acest fapt nu înseamnă că fiecare persoană va reacționa la fel, dar trebuie să țineți minte că nu este un produs sănătos și este mâncare procesată”. În iunie 2012, Administrația de Medicamente și Alimente din Coreea a depistat în șase branduri de fidea produsă de Nong Shim o substanță care poate provoca cancer numită Benzopyrene.

sursa: perfect-ask.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.