Marea Britanie a părăsit barca europeană. Cine urmează?

after brexit

Imediat după aflarea rezultatului referendum-ului pentru Brexit, mai mulți lideri ai partidelor naționaliste și extremiste și-au strigat în gura mare bucuria pentru decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană.

Advertisement

Vicepreședintele Frontului Național din Franța, Florian Philippot, a lăudat pe Twitter sub hastag-ul #Frexit victoria britanicilor care au votat pentru ieșirea din UE, spunând ”Acum este rândul nostru!”. Nici liderul Marine Le Pen nu a putut sta cu mâinile încrucişate şi a descris votul pentru Brexit ca o ”victorie a libertății”.

Advertisement

Și în Italia, liderul Liga Nordului, de extremă-dreaptă, Matteo Salvini a mulțumit Marii Britanii pentru exemplul dat, felicitându-i pe cei care au votat ”leave”, afirmându-și totodată susținerea pentru ieșirea țării sale din blocul comunitar, după cum scrie Cotidianul.

La rândul său, liderul anti-imigrație din Olanda, Geert Wilders, și-a exprimat opțiunea pentru un referendum privind calitatea de membru a ţării sale în Uniunea Europeană, după ce britanicii au votat plecarea din comunitate. Wilders, lider în sondajele de opinie, a spus că dacă va fi ales prim-ministru în urma alegerilor din martie va organiza un referendum.

sursa: ro.blastingnews.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.