MIROASE A RĂZBOI! Washingtonul își împinge navele de LUPTĂ în coasta Chinei, Coreei de Nord și Iranului

nimitz

Administrația Trump a făcut o serie de mutări strategice importante în câteva din cele mai fierbinți zone ale globului pământesc, scrie evz.ro.

Advertisement

Donald Trump a făcut în prima sa lună de mandat două importante mișcări militare în Orientul Mijlociu și în Asia. Duminică, 19 februarie, US Navy a anunțat că portavionul din clasa Nimitz, USS Carl Vinson, însoțit de un grup de vase de luptă, a început să patruleze în apele disputate ale Mării Chinei de Sud-Est. Escorta portavionului este formată din USS Lake Chaplain – un crucișător lansator de rachete teleghidate – și două distrugătoare cu rachete teleghidate , USS Michael Murphy și USS Wayne E. Meyer.

Advertisement

Desfășurarea flotei americane are loc după ce Beijingul a avertizat că vase de luptă americane navigând în apropierea coastelor Arhipelagului Spratly vor fi văzute ca o violare a suveranității Chinei.

Aceasta manevra de forte transmite un semnal și regimului de la Phenian, pe care Trump l-a numit „o mare, mare problemă pe care o vom trata cu toată tăria”.

Cu o săptămână în urmă, pe 12 februarie, Coreea de Nord a lansat o rachetă care utilizează o nouă tehnologie de „evacuare rece”, ceea ce face posibil ca ele să fie trase și de la bordul submarinelor în imersiune.

O altă mutare strategică a fost operată cu mai multă discreție: desfășurarea puternicei Unități de Luptă nr. 11 a Marinei americane în Golful Aden și Marea Roșie.

Experții au avertizat că în cazul unei ciocniri a forțelor iraniene cu cele americane sau ale țărilor din Golf, inclusiv Arabia Saudit, Teheranul va răspunde rapid prin blocarea Strâmtorii strategice Ormuz, prin care se intră în Golful Persic. Cititi mai mult aici.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.