MISTERIOASA civilizației Harappa, veche de cinci milenii

Misterul civilizatiei Harappa este pe cale de a fi dezlegat. Harappa este un oras in regiunea Punjab din nord-estul Pakistanului. Aici au fost descoperite ruinele unui antic oras fortificat, care a exista intre 3300 i.Hr si 1600 i.Hr. Se estimeaza ca numarul de locuitori era de circa 40.000 de persoane, foarte mare pentru acele vremuri.

Advertisement

O echipa de arheologi a descoperit in cimitirul Haryana, ramasitele unor oameni ce au trait in timpul civilizatiei Harappa.

Advertisement

Harappa2

Scheletele provin de la doi barbati, o femeie si un copil. Ramasitele sunt foarte bine conservate si specialistii spera sa poata extrage mostre ADN pentru a dezlega misterul acestei civilizatii disparute.

Harappa

In morminte au mai fost descoperite obiecte de uz casnic si jucarii care i-ar fi fost necesare decedatului in cealalta lume.

Arheologii au mai gasit si statuete de animale si personaje mitice care pot indica faptul ca localnicii se ocupau cu imblanzirea si cresterea animalelor.

Harappa3

Harappa1

Civilizatia Harappa a trait acum 5.000 de ani si era la fel de importanta ca cea egipteana sau sumeriana. Se intindea pe o suprafata mare unde se gasesc acum India, Afganistanul si Pakistanul.

Harappa4

sursa: portal.tfm.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.