MISTERUL craterului ”VIU” din Siberia! Își modifică frecvent forma

Siberia este un loc plin de mistere. Unul dintre acestea este bizarul crater Patomskiy, care de când a fost descoperit și până în prezent nu a încetat să-i uimească pe geologi.

Craterul Patomskiy a fost descoperit în 1949 de geologul rus Vadim Kolpakov. El se află situat în regiunea Irkutsk din Siberia. Datorită formei sale ciudate, încă de la jumătatea secolului trecut a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la originea sa.

Imediat după ce a fost descoperit, o echipă de geologi s-a deplasat la fața locului pentru a realiza un studiu. Datele au fost controversate și nicio concluzie logică nu se putea trage.

Advertisement

În acea vreme s-a vehiculat ideea că a fost creat de un asteroid. Singura problemă este că nu mai există un al crater asemănător pe Terra produs de impactul unui asteroid. Și atunci care este originea sa?

Advertisement

Pus sub semnul întrebării, craterul Patomskiy a generat și alte teorii cu privire la originea sa. S-a încercat în nenumărate rânduri să se creeze o legătură certă între explozia de la Tunguska și crater.

Această legătură a fost imediat stricată pentru că explozia de la Tunguska s-a petrecut în 1908, adică cu 109 ani în urmă, iar cercetările actuale au demonstrat că misteriosul crater Patomskiy are o vechime de peste 250 de ani. Mai mult de atât, craterul se află la o distanță considerabilă de locul exploziei, adică la peste 70 de kilometri.

Cuibul vulturului de foc

Chiar dacă știința modernă nu poate explica existența acestui crater, există totuși o legendă care spune că în trecut a existat un „vultur de foc”, care a venit din ceruri și acolo și-a făcut cuibul. Acest vultur pare să nu fie o pasăre oarecare, ci un obiect extrem de mare, cu o forță incredibilă.

Această forță a putut genera un crater uriaș, de peste 40 de metri înălțime și 160 de metri în diametru.

Mai mult de atât, craterul Patomskiy pare să fie viu pentru că își modifică mereu forma, crește și descrește. Interesant mai este faptul că vegetația din zonă nu respectă nicio normă a naturii, aceasta crescând extrem de repede de parcă o forță necunoscută, aflată în interiorul craterului, îi oferă o energie incredibilă.

Sursa: efemeride.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.