Mulţi români vor deveni pietoni după apariţtia aceste legi. Aleşii ţării introduc o nouă taxă pentru posesorii de autoturisme

cimitirele-de-masini-noi

Deputaţii din Comisia Juridică vor dezbate astăzi proiectul de lege iniţiat de 40 de parlamentari prin care se propune ca timbrul de mediu pentru autotusime să fie transformat în impozit anual. Dacă va ajunge lege, cei care vor înmatricula maşini mai vechi vor fi dezavantajaţi, potrivit Economica.net.

Advertisement

Propunerea ca timbrul de mediu, care este plătit acum la prima înmatriculare a oricărui autovehicul în România, să fie transformat în impozit anual se află pe ordinea de zi a şedinţei de azi a Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

Advertisement

Proiectul a fost iniţiat la începutul anului de 40 de parlamentari din tot spectrul politic (PSD, PNL; UDMR, ALDE) şi a fost respins de Senat, dar are avizul Consiliului Legislativ, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

masinii abandonate

Concret, proiectul prevede ca timbrul de mediu să fie mai mic, şi să plătească în fiecare an, la administraţia locală. În calculul său, se va ţine cont în continuare de emisiile de noxe, dar se va aplica un coefiecient de ajustare, care va creşte progresiv cu vâsta maşinii, timp de 14 ani, după care va rămâne fix.

Practic, pentru maşinile de la euro 3 în sus în primul an de la înmatriculare se va plăti actualul timbru de mediu, dar ajustat cu un coeficient de 0,00075 . Pe măsură ce trec anii, acest coeficient va creşte.

sursa: stireazilei.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.