Munții curcubeu – natura, transformată în artă de Dumnezeu

muntii cucubeu

Imaginea suprinzătoare, de o frumusețe ireală a munților aflați în Parcul Geologic Zhangye Danxia din provincia chineză Gansu pare un imens tablou, desenat cu măiestrie, pe pânză.

Advertisement

Formaţiunile muntoase, fantastic colorate în nuanțe ce imită cu fidelitate curcubeul, îi teleportează pe turişti într-o altă lume, menționează antenasatelor.ro.

Advertisement

Culorile neobişnuite ale munților sunt date de gresia şi mineralele care s-au acumulat în timp, acum mai bine de 40 de milioane de ani. Arată astfel, pentru că straturile diferite de calcar şi minerale au fost presate şi comprimate de-a lungul a milioane de ani, iar apoi încălecate de plăci tectonice. Ulterior, natura a intervenit și, prin ploi şi vânt, a ”sculptat” văile şi crestele, transformându-l într-un tablou viu, plin de culoare.

Datorită frumuseții și unicității sale, regiunea a fost încadrată pe lista patrimoniului mondial UNESCO, în anul 2010. Turiștii care vor să călătorească să cunoască îndeaproape acest univers spectaculos pot face excursii printre stânci, pot merge cu barca, pe râul care străbate zona sau pot vizita numeroasele temple care se găsesc aici.

Peisajele sale spectaculoase, forme neobișnuite și amestecul perfect al culorilor strălucitoare fac din acest tablou natural unic unul dintre cele mai frumoase peisaje din lume. Daxia, formațiunile Zhangye și dealurile sale acoperă aproximativ 300 de kilometri pătrați. Dealurile si văile numeroase sunt fantastic colorate în roșu, galben, portocaliu, verde, alb, gri deschis gri și alte culori, ca și cum ați intrat într-un paradis care există numai într-un basm.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.