Ne mănâncă în… Viktor Orban, premierul Ungariei, vine în România

Viktor Orban, premierul Ungariei, vine în România

Premierul Ungariei Viktor Orban vine joi în România. Şeful guvernului de la Budapesta va merge la Satu Mare, unde a fost invitat de liderul UDMR, Kelemen Hunor, notează realitatea.net

Vizita premierului ungar intervine cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din România şi în plin scandal legat de interdicţia diplomaţilor maghiari de a participa la ceremoniile de 1 Decembrie.

Advertisement

Zilele trecute, adjunctul lui Viktor Orban a declarat că Ungaria a fost prea îngăduitoare cu România şi „ar fi trebuit să dăm mai devreme cu pumnul în masă”.

Advertisement

Marți,  şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto, a declarat că există anumite sensibilităţi istorice la Budapesta, dar relaţia cu România este importantă pentru Ungaria, iar guvernul maghiar este interesat de relaţii bune cu oficialii de la Bucureşti.

Miercuri, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că reacţiile oficialilor de la Budapesta din ultima vreme sunt corecte şi de responsabilitate faţă de comunitatea maghiară din România, scrie ampress.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.