O căutați cu lumânarea?! O ţară din Europa a introdus hijabul în uniforma de Poliţie

hijab

Autorităţile din Scoția au inclus hijabul în uniforma de Poliţie, informează News.ro, citat de Realitatea.net. 

Advertisement

Autorităţile scoţiene au inclus hijabul, vălul islamic traditional ce acoperă capul femeii, dar nu şi faţa, ca parte opţională a uniformei de Poliţie din teritoriu, într-o tentativă de a încuraja femeile musulmane să se alăture forţelor de ordine, relatează Daily Telegraph.

Advertisement

Anterior, ofiţerii puteau purta vălul numai cu aprobare specială.

Poliţia scoţiană a anunţat într-un comunicat că demersul are ca scop să facă forţa „reprezentativă pentru comunităţile deservite”.

Anunţul oficial a fost salutat de Asociaţia Musulmană din Poliţia scoţiană, o organizaţie înfiinţată în 2010 pentru a construi relaţii mai strânse între forţele de ordine şi comunitatea musulmană.

„Sunt încântat să fac anunţul şi să salut susţinerea, atât din partea comunităţii musulmane, cât şi partea comunităţii în ansamblu, precum şi partea ofiţerilor de poliţie şi angajaţilor (…). La fel ca mulţi alţi angajatori, în special din sectorul public, depunem eforturi pentru a ne asigura că serviciul nostru este reprezentativ pentru comunităţile pe care le servim”, a explicat comandantul Poliţiei scoţiene, Phil Gormley.

Poliţia din Londra a aprobat hijabul ca parte a uniformei în urmă cu peste un deceniu.

sursa: publika.md

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.