O rețetă de post delicioasă: iahnie de cartofi

foto: Gurmandino

Pentru această perioadă, a postului mare, vă recomandăm o mâncare simplă care încântă atât papilele gustative ale consumatorilor cât și pe bucătăresele care o prepară (un preparat fără dificultate de preparare).

De ce avem nevoie: 8-10 cartofi, 2 fire de praz sau 3-4 cepe, 2-3 ardei grași, 4-5 roșii, ½ pahar ulei, 3-4 căței de usturoi, 1 pahar bulion, sare după gust, piper negru măcinat, foi de dafin, 2 linguri verdeață tăiată.

Cum procedăm:

Se spală cartofii, se curăță și se taie cubulețe. Cubulețele de cartofi se rumenesc la foc puternic și se sărează. Prazul/ceapa se taie julien, se prăjesc și se amestecă cu cartofii. Amestecul de cartofi cu praz/ceapă se mai prăjește încă 2-3 minute. La fel se procedează și cu ardeii. Se condimentează cu sare, piper negru măcinat, foi de dafin. Se adaugă un pahar de bulion de carne/legume, se pune verdeață și usturoi pisat/ras. Iahnia se introduce la cuptor până la realizarea produsului final!

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.