Obiect cosmic misterios, descoperit recent

foto: incomemagazine.ro

Un obiect cosmic misterios, care pare similar unui nor de gaze cosmice descoperit în urmă cu 13 ani, a fost detectat de astronomi în apropierea relativă a găurii negre supermasive din centrul galaxiei Calea Lactee, scrie Agerpres.

Obiectul nou descoperit ar putea fi unul dintr-o serie de nori de gaze cosmice ce ar putea fi devoraţi în curând de gaura neagră.

Advertisement

Obiectul nou descoperit a primit numele G1 şi este similar obiectului denumit G2 aflat tot în zona centrului galactic, ce a fost studiat de astronomii germani de la Institutul Max Planck pentru Fizică Extraterestră.

Advertisement

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că obiectul G2 este un nor de gaz cosmic, ce ar trebui să-şi piardă cel puţin o parte din materie, fiind absorbită de gaura neagră supermasivă din centrul galaxiei noastre, Sagittarius A*. Acest eveniment ar reprezenta o oportunitate rară pentru astronomi de a urmări un astfel de monstru înghiţind materie.

Pe de altă parte, o echipă de cercetători de la Universitatea California din Los Angeles, coordonată de astrofizicianul Andrea Ghez, susţine că G2 ar fi mai degrabă o stea învăluită într-un nor de gaze şi praf cosmic.

În replică, astrofizicienii germani au publicat o nouă teorie care explică cum obiectul G2 a rezistat trecerii prin apropierea găurii negre, chiar dacă ar fi un nor de gaz.

sursa: jurnal.md

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.