Păpădia tratează cancerul, hepatita, bolile de ficat, rinichi, stomac – Iată cum să o pregătești

Păpădia a fost utilizată ca terapie cu mulți ani înainte. Este capabilă să trateze alergii, să scadă nivelurile de colesterol, să îmbunătățească producția de bile și să detoxifice ficatul. De asemenea, are proprietăți diuretice și se spune că este bună pentru femeile însărcinate și pentru cele aflate în menopauză.

Advertisement

Primăvara este cel mai bun moment pentru recoltarea păpădiei, în special la începutul lunii aprilie. Cel mai bine este să o alegeți din locuri mai puțin poluate, cum ar fi zonele departe de oraș și de drum.

Advertisement

Poate că nu știți, dar toate părțile păpădiei au proprietăți medicinale. Frunzele sale sunt bogate în vitamine și le puteți folosi într-o salată sau lângă o mâncare. Tulpina are puterea de a ameliora problemele stomacului, stimulează funcția vezicii biliare, reglează metabolismul și purifică sângele.

De asemenea, tulpina poate fi utilizată ca „medicament naturist” pentru a trata diabetul, în timp ce laptele din tulpină poate fi folosit pentru a elimina negi.Iar florile de păpădie pot fi folosite pentru a pregăti sirop de papadie în casă. Acesta va ajuta organismul sa purifice sângele, ameliorează tusea si imbunatateste digestia.

Beneficiile păpădiei pentru sănătate și proprietățile care pot lupta împotriva cancerului.

În zilele noastre, medicina modernă validează beneficiile pentru sănătate ale acestei flori și spune că este chiar capabilă să vindece cancerul.Dacă doriți să pregătiți și să depozitați rădăcini de papadie, trebuie să le curățați, să le tăiați și să le uscați la aer curat. Lăsați-le să se usuce timp de 2 săptămâni sau până când devin crocante. Când se usucă, puneți-le într-un borcan și păstrați-le într-un loc întunecos și rece.
Acestea sunt capabile să curățe rinichii, ficatul, limfa, și vezica biliară.

O altă opțiune esre ceaiul de păpădie. Uscați, tăiați și coaceți niște frunze de păpădie. Așezați amestecul într-un borcan și păstrați-l pentru utilizare în viitor. Adăugați o jumătate de linguriță din acest amestec într-un pahar cu apă caldă și ceaiul este gata.

Aveți mare grijă și nu folosiţi păpădia fără recomandarea sau sfatul unui medic, mai ales pentru a îmbunătăţi secreţia biliară, pentru că problema poate fi de fapt un blocaj sever al căilor biliare, afecţiune pentru care păpădia este contraindicată.

Sursa: stiriziare.net

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.