Pilda lui Noe şi omenirea de azi, spălată pe creier

Cred că şi cel mai ateu dintre atei a auzit de legenda biblică a lui Noe şi de Potopul de care acesta a scăpat construind o arcă pe care s-a suit împreună cu familia sa şi cu o pereche din fiecare neam de vieţuitoare existentă pe Pământ.

Advertisement

Noe, fiind un clarvăzător şi putând înţelege cuvântul lui Dumnezeu, a primit avertizarea, dar ceilalţi au continuat să trăiască ca şi cum nimic nu ar urma să se întâmple. Numai după ce au fost luaţi de ape şi-au dat seama că Noe avea dreptate!

Advertisement

Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,

Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului.

Matei: 24, 38-39

La fel se comportă azi cei spălaţi pe creier de propaganda din mass-media şi care nu au capacitatea de a gândi cu propria minte. Totul li se pare minunat, sunt încântaţi de reclame, de falsele oportunităţi pe care le oferă consumerismul capitalist, aleargă să achiziţioneze tot felul de lucruri inutile, de la telefoane cu touchscreen la maşini de lux, case, excursii, savurează din plin divertismentul de proastă calitate de la televizor, aleargă după credite şi alte forme de îndatorare, pentru a-şi îndeplini dorinţele tot mai mari şi tot mai nesatisfăcute.

Dacă vine cineva şi le spune că sunt de fapt nişte sclavi, într-o închisoare invizibilă, cărora li se pregăteşte o şi mai mare sclavie şi că omenirea se aproprie de un mare dezastru dacă mai continuă în acest fel, atunci ei râd de acea persoană şi o consideră  smintită, paranoică, bolnavă de scenarită etc.

sursa: dantanasescu.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.