PRIGOANA nu a încetat NICIODATĂ. Bilanț sângeros: 90 000 creștini au fost uciși în anul 2016

sfanta-cruce

Pentru creștini, anul 2016 a fost unul foarte sângeros. Potrivit Center for the Study of Global Christianity au fost uciși aproximativ 90.000 creștini pe parcursul anului care a trecut, anunță basilica.ro, care citează pravoslavie.ru.

Advertisement

Alte 500-600 milioane creștini sunt împiedicați să-și practice în mod liber credința, estimează Massimo Introvigne, fondatorul Centrului de studii a noilor religii.

Advertisement

În jur de 70 procente din decesele înregistrate au fost cauzate de conflicte apărute între triburile africane. În Nigeria, spre exemplu, s-a înregistrat o creștere de peste 60% a asasinatelor comise de grupări musulmane radicale, cum ar fi Boko Haram. Creștinii sunt în pericol zilnic în Orientul Mijlociu, inclusiv în Irak și Siria. Coreea de Nord este renumită și ea pentru intoleranța și cruzimea față de creștini.

Conform unui raport anual lansat de Release International, un grup dedicat creștinilor persecutați din întreaga lume, cea mai mare amenințare pentru creștini vine din lumea islamică cu guverne ostile și grupări militante. În plus, atacurile militanților hinduși au crescut în India, iar în China congregatii sunt supuse unor presiuni constante din partea guvernului. Atacuri violente împotriva creștinilor au loc și în țări ca Iran, nordul Nigeriei sau Pakistan, scrie activenews.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.