Propunere șoc la vârful UE! Se va înființa un guvern transnațional

merkel-schulz-hollande-101-_v-videoweblPresedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, propune intr-un articol ce va fi publicat luni de cotidianul Frankfurter Allgemeine inlocuirea actualei Comisii Europene (CE) cu un guvern european autentic, care sa fie controlat de un parlament bicameral, consemneaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Conform propunerii avansate de Schulz, una dintre cele doua camere ar urma sa fie actualul Parlament European, iar cealalta ar fi alcatuita din reprezentanti ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene.

Advertisement

Presedintele PE isi justifica initiativa prin faptul ca o asemenea schema este cunoscuta de cetateni prin prisma experientei din propriile lor tari si astfel deciziile luate in interiorul UE ar deveni in opinia sa mai transparente.

Advertisement

Schulz mai considera ca in acest mod nemultumirile cetatenilor nu vor mai fi indreptate catre Uniunea Europeana in ansamblul ei, intrucat li s-ar oferi posibilitatea sa inlocuiasca la urne guvernul european.

El mentioneaza in articol ca una dintre problemele UE in prezent este ca cetatenii nu stiu exact ce face aceasta Uniune si uneori ea este acuzata de probleme care isi au originea in deciziile luate de statele membre.

Schulz sustine ca prin propunerea sa nu cere ‘mai multa Europa’, ci o definire clara ‘a ceea ce pot cetatenii sa astepte de la UE’.

Uniunea Europeana, mai noteaza presedintele PE, trebuie sa se concentreze pe problemele ce nu pot fi rezolvate individual de statele membre si in acelasi timp sa nu se amestece in acele chestiuni care pot fi solutionate la nivel regional sau national.

sursa: aktual24.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.