Puţini dintre noi cunoaștem aceste 5 lucruri despre bancomate, telefoane mobile și mașină. Ele ar putea să-ți SALVEZE viața!

bancomat

Deși pare puțin probabil, dar fiecare dintre noi ar putea ajunge într­o situație în care se poate conta doar pe telefonul mobil, mașina personală sau un bancomat pentru a­și salva viața. Informațiile pe care le prezentăm în acest articol vă pot salva viața la propriu, însă peste 95% dintre voi nici măcar nu le cunoașteți! Iată câteva trucuri care vă pot salva în cazuri de urgență:

Advertisement

1. Dacă sunteți forțat/ă să retrageți banii de la un bancomat: Introduceți codul PIN în ordine inversă.

Advertisement

Așadar, dacă PINul dvs. este 1254, introduceți 4521. Bancomatul vă va da banii, dar va recunoaște acțiunea dvs. în mod automat ca un strigăt de ajutor și va alerta poliția. Această opțiune există la toate bancomatele, dar mulți oameni nu cunosc acest lucru.

2. Dacă aveți nevoie să folosiți telefonul mobil în caz de urgență Deși pare de necrezut, telefonul mobil vă poate salva viața în unele situații. Iată cum puteți comunica rapid cu dispeceratele de urgență (poliția, ambulanța, etc) în orice colț al lumii. Numărul unic pentru apelurile de urgență care poate fi apelat din orice colț al lumii este 112. Dacă vă aflați în afara ariei de acoperire a rețelei dvs. de telefonie mobilă și aveți o urgență, formați 112 și telefonul dvs. va căuta orice rețea existentă în locația dvs. Ecranul telefonului va afișa apoi numerele de urgență valabile în zona în care vă aflați. Ceea ce este interesant este că puteți apela 112 chiar și atunci când tastatura telefonului este blocată! Încercați și convingeți­vă!

3. Dacă cheile vă sunt blocate în mașină Există un truc simplu care poate rezolva această problemă comună. Dacă v­ați încuiat mașina cu cheile înăuntru și aveți o cheie de rezervă acasă, efectuați următorii pași: ţineți telefonul mobil la o distanță de aproximativ jumătate de metru față de ușa mașinii și apelați pe cineva care se află acasă la dvs. și are cheia de rezervă. Persoana respectivă trebuie să apropie cheia de telefonul său mobil și să apese butonul pentru deblocare. Mașina dvs. va fi deschisă. Distanța nu contează, important este să sunați pe cineva care are cheia de rezervă pentru a vă deschide mașina.

4. Dacă se termină bateria telefonului mobil Telefoanele Nokia sunt prevăzute cu o baterie de rezervă. Pentru a o activa, tastați *3370# și telefonul dvs. va avea o baterie încărcată cu 50 la sută. Telefonul va completa această rezervă la următoarea încărcare a bateriei.

5. Dacă cineva vă fură telefonul mobil În primul rând, trebuie să știți numărul de serie al telefonului mobil. Pentru a­l afla, introduceți codul *#06# și ecranul va afișa un număr din 15 cifre. Acest număr este unic pentru telefonul dvs. mobil. Notați acest număr și păstrați­l într­un loc sigur. Dacă vi se fură telefonul, sunați un operator, dictați­i numărul de serie, iar acesta va bloca telefonul furat, care va fi complet inutil, chiar dacă hoțul va schimba cartela SIM. Cu toate că, probabil, nu vă veți recupera telefonul, cel puțin veți ști că hoțul nu se va putea folosi de acesta.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.