Razboiul se apropie de noi! „Sunt ultimele 3 luni de pace la Marea Neagră. Turcia urmează să fie DIVIZATĂ” – Experți in securitate

Erdogan_Warplanes

Specialistii romani pe probleme de securitate sunt de parere ca situatia din Turcia este efectul previzibil al unor masuri luate cu ani in urma de fortele combatante in conflictul provocat de ISIS. Mai mult, Turcia ar urma sa se divizeze, iar situatia din jurul Marii Negre se va deteriora grav in toamna acestui an.

Advertisement

In acest moment, tarile din jurul Marii Negre poarta conflicte armate, intr-o forma sau alta, mai putin Romania si Bulgaria. Tot acest joc militar are drept scop, spun analistii militari, reimpartirea sferelor de influenta in acesta zona deosebit de bogata in resurse energetice. Iar ultimul conflict a izbucnit chiar in cea mai importanta putere NATO de pe malul Marii Negre: Turcia.

Advertisement

”Actiunea complexa convine statelor vecine si cred ca si marilor puteri…. In viitor e posibil sa avem doua Turcii. Kurzii vor profita de pe urma instabilitatii Turciei. E sansa lor. De asemenea, constitutia acestei tari permite armatei interventia pentru garantarea unui stat laic in Turcia. Iars ituatia este departe de a fi sub control in statul turc! In acest context, cred ca sunt ultimele trei luni de pace la Marea Neagra”,  a declarat Silviu Craescu, consultant politic si de securitate, pentru Libertatea.

Un alt specialist roman confirma teoriile lui Craescu.

”Convulsiile politice din Turcia au inceput mai demult. In 9 iulie, Erdogan a fost pe punctul de a cere azil politic intr-o tara europeana. Fusese intr-o vizita privata in afara Turciei, iar la intoarcere a avut supriza sa afle de la serviciile secrete ca nu mai are ce cauta in tara. Timp de cateva zile nu s-a mai auzit nimic de Erdogan, apoi a aparut brusc in postura de victima a unei lovituri de stat. De asemnea, pucistii nu au avut nici o revendicare, ceea ce este foarte ciudat, iar membrii trupelor care au sustinut rebeliunea nu au avut semne de identificare specifice armatei turce, adica nu erau, de fapt, militari. Acum, presedintele Erdogan pare sa profite de ocazie si sa se razbune. Lucrurile nu s-au clarificat in acesta tara si este foarte probabil ca vor urma si alte lovituri de stat, lucru pe care l-a subliniat chiar premierul Turciei”, a spus Sebastian Sarbu, analist militar, diplomat guvernamental in securitate, vicepresedintele Academiei Nationale de Securitate si Organizarea Apararii.

sursa: aktual24.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.