Rețeta de suc pentru glanda tiroidă și nu numai

Glanda tiroida controlează procese metabolice, sinteza proteică şi sensibilitatea generală a organismului uman faţă de acţiunea altor hormoni.

Advertisement

Pentru ca această glandă este responsabilă de multe dintre funcţiile organismului, dereglarile ei induc schimbări la nivelul multor organe. Există o mulţime de simptome prin care se manifestă, precum:  lipsa de energie, oboseala cronică, nervozitate, anxietate, iritabilitate, intoleranţă la căldură, transpiraţie, tremur fin al extremităţilor, poftă de mâncare foarte mare, pierdere în greutate, palpitaţii, diaree sau stare de slăbiciune generală.

Advertisement

Printre cele mai importante funcţii exercitate de glanda tiroidă se numără influenţarea compoziţiei sângelui, stimularea metabolismului, intensificarea simţurilor sistemului nervos, creşterea copiilor, jucând un rol extrem de important pentru buna funcţionare a corpului. Tocmai din acest motiv este esenţial să observăm din timp semnele care idică probleme cu glanda tiroidă.

Acest suc natural, preparat în casă conţine un număr de ingrediente care stimulează glanda tiroidă şi în acelaşi timp, este o doză adevărată de vitamine.

Iată care sunt ingredientele:
-7 ceşti de apă de izvor sau apă filtrată
-1 ceaşcă de suc de afine 100% natural
-1/4 lingură de ghimbir uscat
-1/2 lingură de scorţisoară
-1/4 lingură de nucşoară
-3/4 lingură de suc de portocale proaspăt stors
-1/4 lingură de suc de lămâie proaspăt stors

Mod de preparare:
Se încălzeşte apa şi înainte de a o fierbe, se adaugă sucul de afine, apoi se adaugă condimentele şi se lasă la fiert la cea mai scăzută temperatură în decurs de 20 min.

Apoi amestecul este lăsat la răcit. Atunci când se răceşte la temperatura camerei, se adaugă sucul de portocale şi lămaie. Cantitatea este ideală pentru consum în decursul unei zile.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.