Rețetă rapidă, ușoară și gustoasă – Tort fără coacere mousse de ciocolată
Rețetă rapidă, ușoară și gustoasă – Tort fără coacere mousse de ciocolată
Ingrediente:
- 500 g biscuiți
- 200 g unt
- 1 kg frișcă
- 200 g ciocolată neagră
- 200 g ciocolată cu lapte
- 200 g zahăr
- 240 ml suc de portocale
- 30 g gelatină
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții. Îi adăugăm într-un bol împreună cu untul topit. Amestecăm bine până la omogenizare.
2. Într-o formă de copt cu inel detașabil, adăugăm biscuiții pregătiți anterior. Punem la forma la frigider pentru 1-2 ore.
3. Într-un bol separat, amestecăm gelatina cu sucul de portocale. O lăsăm la hidratat pentru 15 minute.
4. Într-un vas, adăugăm ciocolata neagră mărunțită. Turnăm 400 ml de frișcă și amestecăm până la omogenizare.
5. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.
6. Cu ajutorul unui mixer, batem 600 ml de frișcă până obținem o spumă tare. Adăugăm ciocolata cu frișcă și amestecăm foarte bine.
7. Topim gelatina în cuptorul cu microunde, pe urmă o turnăm în mousse-ul de ciocolată.
8. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Turnăm compoziția obținută peste stratul de biscuiți și punem tortul la frigider pentru 5-6 ore, pentru solidificare.
Poftă bună!