Românii mor cu zile în spitale. Țara noastră e lider în UE la decese care ar fi putut fi evitate

Doctor Watching Over Patient

Jumătate din decesele din România ar fi putut fi evitate, având în vedere nivelul actual al tehnologiei și cunoștințelor din medicină.

Advertisement

Potrivit Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, România are cea mai mare rată a deceselor ce puteau fi evitate cu ajutorul sistemului medical – 49,4%.

Advertisement

Pe locul doi este Letonia (48,5%), urmată de Lituania (45,4%) și Slovacia (44,6%). Țara care își îngrijește cel mai bine pacienții cu vârste sub 75 de ani este Franța, unde doar 23,8 la sută din decese ar fi putut fi evitate.

România este în mijlocul unui scandal al dezinfectanților. Ministerul Sănătății de la București a anunțat că aproximativ unul din cinci spitale folosește dezinfectanți diuați.

În Uniunea Europeană, potrivit celor mai recente date, 1,7 milioane de oameni cu vârsta sub 75 de ani au murit în 2013. Peste o treime din decee ar fi putut fi evitate, în condiții optime de îngrijire medicală, relatează greatnews.ro.

Atacurile cardiace au costat viața a peste 184.000 de oameni, în timp ce atacurile cerebrale au fost fatale în 94.000 de cazuri.

Ele reprezintă jumătate din numărul persoanelor a căror moarte ar fi putut fi evitată. Alte boli care pot fi tratate sau prevenite și care fac ravagii în Uniunea Europeană sunt cancerul de colon (67.000 de morți), cancerul la sân (50.000), bolile hipertensive (29.000) și pneumonia (24.000).

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.