Se ştia de iminenţa atentatului terorist de la aeroportul din Istanbul? O țară a anulat călătoriile cetățenilor săi în Turcia

REFILE - QUALITY REPEAT A riot police officer stands guard at the entrance of the Ataturk airport in Istanbul, Turkey, following a multiple suicide bombing, early June 29, 2016. REUTERS/Murad Sezer

Atentatul sângeros produs pe Aeroportul Ataturk din Turcia putea fi prevenit, existand indicii clare care sugerau atacul.

Advertisement

Serviciile secrete din Iran au avut informații precise despre planul extremistilor Daesh, acest lucru fiind confirmat de decizia luată de Ministerul de Externe care a interzis unor cluburi iraniene din prima liga să-și efectueze stagiile de pregătire în Turcia.

Advertisement

Esteghlal, Teraktor-Sazi, Sepahan, Sia Jamegan, Foolad și Padideh, echipe din prima ligă iraniană, urmau să efectueze stagii de pregătire în Turcia, țară preferată pentru cantonamente, pentru că nu necesită viză de intrare iar formalitățile de călătorie sunt foarte simple.

Ministerul de Externe le-a interzis în urmă cu o săptămână deplasarea în Turcia, motivând că există indicii clare că există riscul unui atac terorist iminent.

Decizia oficialităților iraniene a fost contestată de cluburi, care plătiseră deja contravaloarea cantonamentelor, însă au fost nevoite să se reorienteze către altă destinație, Armenia.

sursa: activenews.ro

 

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.