SHAKSHUKA – cel mai delicios mic dejun din lume

omletă-evreiască

Te-ai săturat de micul dejun monoton? Atunci această rețetă cu siguranță este pentru tine! Nu în zadar “Shakshuka” este considerată mândria bucătăriei evreiești, deoarece nu vei putea uita gustul acestei delicioase mâncări.

Shakshuka este omleta pregătită în sos picant. Rețeta acestui mic dejun vă permite să experimentați, fiindcă în fiecare familie această omletă va fi una deosebită.

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • 2 cepe mari
  • jumătate de căpățână de usturoi
  • roșii
  • pastă de roșii
  • ulei vegetal
  • sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  1. Tăiați ceapa și usturoiul în bucăți mici.
  2. Prăjiți-le în ulei vegetal.
  3. Mărunțiți roșiile proaspete și condimentați-le cu sare și piper. Amestecați-le cu pastă de roșii și puneți-le în tigaia cu ceapă.
  4. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați la înăbușit timp de câteva minute.
  5. După ce roșiile și ceapa s-au omogenizat și apa s-a evaporat, adăugați ouăle. Încercați să păstrați gălbenușurile întregi. Cel mai bine să spargeți ouăle unul câte unul într-un castron separat.
  6. Luați tigaia de pe foc când ouăle sunt gata.

Notă: Există mai multe variante de pregătire a acestui fel de mâncare. La roșii puteți adăuga boia de ardei, verdeață, diferite condimente. Serviți shakshuka cu o bucată de pâine sau turtă. Această mâncare delicioasă vă va oferi emoții pozitive pentru întreaga zi.

Echipa Bucătarul.tv vă dorește o zi bună alături de cei dragi!

Articol relatat de portalul Bucătarul.tv

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *