Simptome care îţi spun că ai cancer la ficat. Depistată la timp, acestă boală se poate vindeca

Cancerul la ficat, în special în stadiile incipiente, poate fi asimptomatic, însă există anumite semne vizibile care ar putea sugera boala, scrie realitatea.net.

Advertisement

O sănătate precară a ficatului poate fi cauzată de consumul de prea multă grăsime, ceea ce duce la ficat gras, inflamaţii sau ţesut bolnav cauzat de un consum ridicat de alcool pentru prea mult timp.

Advertisement

Unele persoane cu boli cronice de ficat sunt diagnosticate înainte ca primele semne să apară datorită testelor medicale.

Cancerul la ficat poate fi cauzat de consumul de alcool, hepatia B sau hepatita C virală nediagnosticate, hematrocromatoza, ciroza primară biliară.

Cauza exactă a cancerului de ficat nu este în totalitate cunoscută, însă multe cazuri sunt asociate cu afectarea ficatului de ciroză. Se crede că obezitatea şi stilul de viaţă nesănătos cresc riscul acestei boli.

Simptomele cancerului la ficat includ:

– Pierdere neintenţionată în greutate.

– Scăderea apetitului.

– O senzaţie de saţietate după masă, chiar dacă nu ai mâncat mult.

– O senzaţie generală de rău.

– Vomă.

– Dureri sau umflături în zona abdomenului. Umflătura se numeşte ascită şi reprezintă o acumulare de lichid între cele două straturi ale peritoneului. Ascita se dezvoltă atunci când cancerul a ajuns la peritoneu.

– Icter – Bilirubina este un produs care apare când celulele roşii de sânge sunt descompuse. Dacă ficatul este deteriorat şi nu poate procesa bilirubina, aceasta face ca pielea să dezvolte o nuanţă galbenă.

– Mâncărimi ale pielii – Apar din cauza acumulării de toxine în piele.

– Oboseala – Te simţi mereu o obosită, oricât de mult ai dormi.

Experţii susţin că doar o mică parte din cazurile de cancer sunt diagnosticate în stadiul în care permit tratamentul. Multe persoane vin la medic doar când cancerul s-a extins în tot corpul şi nu mai poate fi îndepărtat.

Sursa: mesaj.md

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.