Singura MĂSURĂ luată după scandalul apei cu probleme din supermarketuri: Activitatea laboratorului care a efectuat testele a fost SUSPENDATĂ peste noapte de autorități

apa plata retrasa

După ce la mijlocul lunii martie a izbucnit un scandal imens legat de calitatea apei comercializată de mai multe supermarketuri din România, iată că Autoritatea Națională Sanitar Veterinară a anunțat faptul că laboratorului care a făcut analiza apei i-a fost brusc suspendată activitatea începând de vineri, săptămâna trecută, conform B1 TV.

Advertisement

De atunci, nu s-a mai auzit nimic despre eventuale sancțiuni sau urmări ale acestui scandal.

Advertisement

Potrivit comunicatului ANPC de atunci, „în perioada 04-09 martie au fost prelevate 17 esantioane, din care cinci sunt neconforme în urma analizelor de laborator.” Esantioanele au fost analizate în cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL București din punct de vedere microbiologic.

De altfel, Manor Laborator din București a mai fost acuzat de firmele direct vizate de controlul ANPC că nu ar avea certificat de acreditare RENAR, lucru infirmat imediat de aceștia.

Nu există deocamdată informații publice legate de natura controlului brusc efectuat de Poliție și ANSV la acest laborator vineri, 1 aprilie, și nici o confirmare oficială a motivului pentru care activitatea acestuia a fost suspendată.

Însă lucrurile care s-au petrecut în ultima vreme lasă să se înțeleagă faptul că scandalul apei a deranjat niște grupuri de interese extrem de puternice.

Mai mult, la același laborator ar urma să mai fie făcut un control joi, în data de 7 aprilie.

Iată în continuare firmele „deranjate” de controlul ANPC și de analizele efectuate la Manor Laborator, așa cum reies acestea din comunicatul ANPC:

„Din analizele efectuate au rezultat urmatoarele neconformitati:
– Sortimentul Winny- apa izvor plata, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 1.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 600 fata de limita prevazuta de 20.
– Sortimentul  Apa de masa necarbogazoasa Aro, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 20.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 16.800  fata de limita prevazuta de 20 .
– Sortimentul Apa de izvor Calipso imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 6l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 14.700, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 3.200  fata de limita prevazuta de 20 .
– Sortimentul Apa de izvor plata Izvorul Zanelor, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 2.820, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 104  fata de limita prevazuta de 20 .
– Sortimentul Apa de izvor Aqua Queen, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 5l nu corespundea microbiologic, parametrul NTGufc/cm3, la 22grC valoare obtinuta era de 2.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37grC valoarea obtinuta era de 900  fata de limita prevazuta de 20.”

Articol relatat de portalul activenews.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.