Situaţia este încordată. Duma de Stat din Rusia amenință cu o Olimpiadă paralelă

jirinovski

Liderul ultra-nationalist Vladimir Jirinovski a propus in Duma de Stat desfășurarea, în Rusia, a „Jocurilor Olimpice regionale europene”, în cazul în care echipa națională rusă de atletism nu va obține dreptul de a evolua la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, transmite TASS.

Advertisement

Problema participării sportivilor ruși la Jocurile din Brazilia va fi dezbatuta marți, la reuniunea Comitetului Internațional Olimpic (CIO) din Lausanne. În timpul întâlnirii, poate fi ridicata și problema participarii la Jocurile Olimpice de vara ale tuturor sportivilor din Rusia. Ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko, nu exclude acest scenariu.

Advertisement

„Considerăm că este oportun, dacă cumva nu vom fi admisi în Brazilia, sa organizam o Olimpiadă paralelă în Rusia”, – a declarat Jirinovski.

”Sportivii ruși evolueaza ca niste magicieni în turneele la care nu participa sportivi ale altor tari puternice din lume. Un exemplu în acest sens sunt jocurile europene de la Baku și Universiada domestica, la care Rusia a delegat pe cei mai puternici sportivi.

Liderul ultra-nationalist invită toți sportivii carora le fie refuzata participarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, să vină la Moscova și Soci.

„O mulțime de sportivi care nu pot merge în Brazilia, din diferite motive, să vină la Moscova sau la Soci, și în același august sa organizam astfel jocuri regionale olimpice europene” – a spus Jirinovski.

În 1984, Jocurile Olimpice de la Los Angeles au fost boicotate de către reprezentanții URSS și un număr de țări socialiste, care au organizat in paralel jocurile Prietenia-84. Boicotul a fost reactia URSS si a satelitilor sai la boicotarea Jocurilor Olimpice de la Moscova din 1980, cand 50 de state nu si-au trimis sportivii în semn de protest fata de invazia sovietica din Afganistan.

sursa: paginaderusia.ro

 

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.