Nici nu ai fi crezut că ACEȘTIA sunt principalii ”INAMICI” ai dinților

Au fost identificați principalii inamici ai dinților – merele, berea blondă și sucul de fructe. Puțini oameni știu, dar merele obișnuite pot afecta foarte serios dinții. Se estimează că prejudiciul cauzat de fructe, este de circa patru ori mai mare decât cel provocat de băuturile răcoritoare.

Advertisement

Vinul și berea blondă de asemenea, cresc riscul de deteriorare a dinților, iar ceapa marinată și grapefruit-ul nu prezintă pericol, deoarece acestea sânt mai rar consumate de oameni. Potrivit profesorului David Bartlett, șeful Departamentului de Ortopedie Stomatologică de la Kings College din Londra, problema constă nu numai în ceea ce mâncăm, dar și cum o facem.

Advertisement

De exemplu, atunci cînd o persoană mănânca încet un mar, nivelul ridicat de aciditate reușește să dăuneze dinților. Această concluzie experții au făcut-o studiind mai mult de 1.000 de persoane cu vârsta între 18-30 de ani. Experții erau interesați de relația dintre regimul alimentar al voluntarilor și uzura emailului și dentinei.

În final s-a dovedit că amatorii de mere de 3,7 ori mai mult riscau să-și afecteze dentina. Iar fanii apei gazate s-au dovedit a fi în securitate. La rândul său, sucul de fructe de patru ori mai des dăunează smalțului la vârful dintelui, iar berea blondă, la rândul său, crește probabilitatea deteriorării dentinei de trei ori.

Potrivit oamenilor de știință, unele mere conțin patru lingurițe de zahăr, ceea ce provoacă creșterea nivelului de aciditate în gură. În acest sens, medicii recomandă să mâncăm merele, de exemplu, cu o felie de brânză. Calciul neutralizează acidul. De asemenea, dinții pot fi salvați dacă se bea un pahar de apă plată după fiecare masă sau se spală dinții înainte de mâncare.

Articol relatat de portalul ecology.md.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.