Tainele din adâncurile Mării Negre: râul subacvatic, “Triunghiul Morţii”, urmele Atlantidei

epavemareaneagra3

Marea Neagră, leagănul multor civilizaţii, ascunde în adâncurile ei secrete nepătrunse de milenii. Unii cercetători cred că aici a avut loc Potopul Biblic, alţii sunt convinşi că pe fundul ei zac urmele miticei Atlantida, iar destui aventurieri sunt atraşi de poveştile legate de Triunghiul unde au dispărut nave şi oameni.

Advertisement

râu marea neagra

Advertisement

 Râul subacvatic
Mai recent, cercetătorii de la Universitatea din Leeds au descoperit un masiv râu subacvatic curgând pe fundul Mării Negre. Acest râu fascinant, asemănător cu Cenote Angelita din Marea Mexicului, are chiar şi cascade! S-a estimat că, dacă ar fi pe pământ, râul subacvatic ar fi în top 6 în ceea ce priveşte volumul de apă ce-l străbate. Este de aproape 350 de ori mai mare decât Tamisa şi de 10 ori decât Rinul, relatează Setyoufreenews.com. Descoperirea poate ajuta oamenii de ştiinţă să înţeleagă modul în care viaţa reuşeşte să supravieţuiască în adâncul mării, departe de apele bogate în nutrienţi din apropierea ţărmului.

triunghiul-bermudelor_1-465x390

 “Triunghiul Morţii”
Mult mai intrigant însă şi mai controversat decât râul subacvatic este însă aşa-numitul Triunghi al Morţii din Marea Neagră, cu suprafaţa de 8-10 km, care s-ar deplasa constant, provocând dispariţii inexplicabile. Relatări despre asemenea întâmplări apar în povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV, dar şi în mărturii ale unor martori ori supravieţuitori norocoşi din vremurile moderne. Fenomenele au fost puse pe seama anomaliilor magnetice care se fac simţite în Marea Neagră.

Ele ar fi provocat şi dispariţia crucişătorului Tiolkovski, la sud de Crimeea, în plină zi, pentru ca, la scurt timp, cinci avioane militare ruseşti să aibă aceeaşi soartă. Diverse surse pretind că şi nava, şi aparatele de zbor ar fi fost înghiţite de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi. Şirul dispariţiilor din Marea Neagră ar mai fi inclus, în 1990, un avion particular grecesc, dar şi personalul de pe o platformă petroliferă rusească, un an mai târziu. Platforma a fost găsită şi recuperată la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viaţă la bord.

atlantis1

Urmele Atlantidei?
Marea Neagră a fost totodată identificată de geologii americani W. Ryan şi W. Pitman de la Universitatea Columbia, confirmaţi de arheologul R. Ballard, descoperitorul epavei Titanicului, drept locul unde s-a produs Potopul biblic (mai precis, acum 9500 de ani, din cauza încălzirii climatice, gheţarii au început să se topească, iar Mediterana s-a revărsat peste Marea Neagră cu forţa a 200 de cascade Niagara, ceea ce a provocat inundaţii imense). Alte poveşti circulă pe seama ruinelor din adâncurile mării.

Unii zic că actuala Mangalie, vechea Callatis, are o bună porţiune sub apă.”De la Mangalia până la 2 Mai, mergând în larg până la 900 de metri sau chiar mai mult, se află un oraş antic subacvatic. Porţiuni de pavaj şi urme de ziduri sunt vizibile şi acum”, susţine instructorul de scufundări Evghenii Mărăşescu. Alţii cred că pe fundul mării, în apropierea coastelor României, se află de fapt dovezile existenţei Atlantidei, Insula Şerpilor fiind o rămăşiţă a înfloritoarei civilizaţii de acum 10.000 de ani. Etnograful Adrian Bucurescu crede că legendara ţară s-a scufundat în marea denumită de egipteni Siriath, adică Marea Neagră. Ca argument, el aduce faptul că pe colţurile de stâncă azi pustii se ridica pe vremuri un superb templu închinat zeului Apollo (atlanţii aveau o religie bazată pe cultul Soarelui).

sursa: http://www.independent-al.ro/

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.