TOTUL va fi ”bine”! MAJORITATEA utilizatorilor de dispozitive mobile preferă autentificarea BIOMETRICĂ pentru servicii financiare

foto: securityintelligence.com

Marea majoritate a consumatorilor (93%) preferă autentificarea biometrică în locul celei printr-o parolă atunci când accesează servicii financiare de pe dispozitive mobile.

Folosirea securităţii biometrice (printre care amprenta digitală sau scanarea irisului) este o metodă mult mai sigură, care elimină dezavantajul de a memora o parolă. Cu toate acestea, în timp ce 92% dintre profesioniştii din domeniul bancar vor să adopte tehnologia biometrică, punerea ei în practică întârzie şi numai 36% dintre directorii executivi din domeniu consideră că au experienţa necesară în livrarea unor astfel de tehnologii.

Advertisement

Pentru a veni în întâmpinarea acestei provocări, Mastercard şi Departamentul de Ştiinţe Informatice al Universităţii din Oxford şi-au unit forţele pentru explorarea acestei tehnologii care avansează foarte repede şi a dezvoltării unor direcţii de lucru care să vină în sprijinul băncilor, astfel încât acestea să înţeleagă rolul tehnologiei biometrice. În acest sens, a fost lansat studiul „Tehnologia biometrică în serviciile financiare: ghid în cinci puncte“.

Advertisement

Potrivit studiului efectuat de Mastercard şi Universitatea din Oxford, cei 5 factori care facilitează adoptarea tehnologiei biometrice în serviciile financiare sunt: performanţa – combinarea unui algoritm cu o rata scăzută de eroare cu un dispozitiv de autentificare a identităţii; utilizarea – dezvoltarea unei experienţe de plată care să ofere încredere şi siguranţă, rămânând atractivă chiar şi pentru utilizatorii reticenţi la inovaţii tehnologice; interoperabilitatea – asigurarea că soluţiile tehnologice vor putea fi operabile şi de pe alte dispozitive, folosind o varietate de metode (identificarea irisului, a vocii, a amprentelor); securitatea – reducerea la minimum a riscurilor asigurându-se că datele biometrice nu pot fi decriptate şi că ele nu părăsesc dispozitivul utilizatorului; confidenţialitatea – folosirea tehnologiilor de ultima oră pentru a oferi confidenţialitate şi anonimitate chiar şi în cazul unor tehnologii de autentificare.

sursa: eazi.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.