Ultimă oră. Incident ce poate avea efecte devastatoare! China, aproape de o CATASTROFĂ NUCLEARĂ

ling-ao-centrala-nucleara

Sistemul de alarmă care controla radioactivitatea unui reactor al centralei nucleare de la Shenzhen (sudul Chinei) a fost oprit accidental timp de trei luni, fără ca nimeni să-şi dea seama de acest lucru, potrivit ziarului „South China Morning Post”, citat luni de EFE, potrivit stiripesurse.ro

Advertisement

Responsabilii centralei Ling Ao, unde alarma nu a mai funcţionat, au recunoscut această problemă într-un recent raport bianual privind funcţionarea acestor instalaţii, dar au refuzat să califice incidentul drept o breşă de securitate.

Advertisement

Lipsa alarmei a fost descoperită la 24 mai, când un angajat al centralei a văzut că aceasta fusese dezactivată la reactorul numărul 1, a precizat ziarul honk-kongez. Alarma a fost activată imediat şi o inspecţie ulterioară nu a detectat incidente în perioada în care sistemul de alertă nu a funcţionat.

Este vorba de al doilea caz de neglijenţă la centralele chineze nucleare intervenit în ultimele luni, după ce la începutul lunii august patru operatori ai centralei din Yangjiang, tot din sudul ţării, au fost sancţionaţi pentru disimularea unei probleme tehnice, care a provocat oprirea sistemului de refrigerare a unuia dintre principalele reactoare.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.