Umilitor! O bătrână are pensia de doar 3 lei pe lună. Casa de Pensii i-a respins recalcularea.

3-lei-pensie

Elisaveta Stoican, o bătrână de 75 de ani din Mehedinți, încasează lunar o pensie de urmaș de 3 lei. Femeia așteaptă poștașul cu umilitoarea sumă, bucuroasă doar că îi mai bate cineva în poartă. Deși aceasta a cerut recalcularea, Casa de Pensii, Mehedinți a respins cererea pe motiv că bătrâna nu îndeplinește vechimea în câmpul muncii, necesară acordării pensiei minime.

Advertisement

„Nu îmi ajunge nici de pâine pe săptămână, dar ce să fac? Dacă aşa este legea. Soţul meu a lucrat pe la Baia Nouă, dar puţin a lucrat, că venea vara aici ca să facem casa. Aveam vite, copiii erau mici…Pensia asta a avut-o de la armată şi de acolo a rămas cu 6 lei. Întâi i-au dat cinci lei, pe urmă i-au dat şase lei şi dacă el a murit eu am rămas cu 3 lei, pensie destulă”, povestește bătrâna pentru Adevărul.

Advertisement

Elisaveta locuiește împreună cu fiul său în vârstă de 54 de ani și care de curând a avut un accident la un picior, acesta neavând, nici el, un loc de muncă. Familia se întreține din munca pământului și creșterea a câtorva animale, avere agonisită de-a lungul vieții.

sursă foto:Adevărul

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. nicu spune:

    Cand nu muncesti de loc sau ilegal , ai nimic la batranete ! Pt, ce sa-i dea pensie ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.