Un oraş uitat, descoperit în Etiopia-“Oraşul Giganţilor”

Templul Yeha, in Tigra, una dintre cele mai vechi structuri din Etiopia. Foto: Jialiang Gao/Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Un oraş uitat, considerat a fi din secolul X d.Hr., a fost descoperit în estul Etiopiei de o echipă de arheologi de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

Advertisement

Artefacte din Egipt şi India şi bijuterii şi artefacte din Madagascar, Maldive, Yemen şi China au fost găsite în oraşul uitat de timp şi de oameni din regiunea Harlaa (Harari).

Advertisement

Arheologii au descoperit, de asemenea, o moschee din secolul al XII-lea, similară cu cele din Tanzania şi Somaliland, fapt ce dovedeşte legăturile istorice între diferitele comunităţi islamice din Africa.

Descoperirea revoluţionează studiul comerţului într-o parte neglijată din punct de vedere arheologic din Etiopia. Această zonă era centrul comerţului în regiune.

Există un mit local potrivit căruia zona era locuită de giganţi deoarece clădirile şi zidurile au fost construite cu blocuri mari de piatră care nu puteau fi ridicate de oamenii obişnuiţi. Cu toate acestea, arheologii nu au găsit nici o dovadă a acestui fapt.

Rămăşiţele unora dintre cele 300 de persoane îngropate în cimitirul oraşului sunt analizate pentru a afla care era dieta lor.

sursa:tititudorancea.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.