Un record ȘOCANT! Cocoșul care a trăit fără cap un an si jumătate

Acum 70 de ani, un fermier din Colorado a taiat capul unui cocos de la ferma sa. Mike, asa cum a fost botezat cocosul a devenit faimos din cauza faptului ca a supravietuit 18 luni fara cap.

Intrebarea pe care a framantat o multime de lume este urmatoarea: Cum a trait atatea luni cocosul fara cap ?

Advertisement

Cocosul care a trait fara cap un an si jumatate

Advertisement

Păsările domestice pot supravieţui în urma îndepărtării capului datorită amplasării creierului. Cerebelul şi zona centrală a creierului, organe responsabile pentru funcţiile vitale ale corpului, fiind amplsate în gâtul găinilor, relatează The Vintage News.

Majoritatea păsărilor mor la câteva minute după ce îşi pierd capul. Cocosul Mike a refuzat insa sa moara, iar la scurt timp dupa ce a fost decapitat s-a asezat jos ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. In urmatoarea zi, cocosul a incercat sa ciuguleasca mancarea, asadar fermierul l-a lasat sa traiasca.

Olsen, asa cum il numea pe fermier, a hranit pasarea cu apa, lapte si boabe de porumb prin gat.

cocosul fara cap

Procesul de hranire a cocosului Mike

Cocosul Mike a supravietuit decapitarii deoarece Olsen nu a taiat vena jugularei, pasarea pierzandu-si vazul, auzul si o mica parte din creier. La scurt timp dupa ce pasarea a fost decapitata aceasta a devenit o vedeta locala, calatorind prin Statele Unite pentru a putea fi admirat de catre curiosi.

Oamenii plateau bani frumosi pentru a-l vedea pe cocosul Mike, pasarea ajungand sa faca un profit de 4.500 de dolari pe luna. Timp de un an si jumatate pasarea a calatorit prin SUA pana la ultima sa oprire in Phoenix, Arizona.

Pe 17 Martie 1947, cocosul Mike a murit inecat cu un graunte de porumb in timp ce se afla cu stapanul sau intr-un motel din Phoenix. Cocosul a ramas faimos in Fruita, locul in care se afla ferma lui Olsen unde i-a fost ridicata o statuie in memoria sa.

cocosul mike

sursa: mistere.info

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.