Universitatea Oxford este o “școală pentru proști” în opinia unui pătimaș om politic

foto: reporter.ph

Prestigioasa Universitate Oxford este doar o “scoala pentru prosti” in opinia patimasului presedinte filipinez Rodrigo Duterte, dupa ce institutia a publicat un studiu in care afirma ca Duterte ar fi platit o intreaga armata de oameni pentru a-si creste popularitatea pe social-media.

Studiul intitulat  “Troops, Trolls and Troublemakers: A Global Inventory of Organised Social Media Manipulation”, analizeaza strategiile folosite de partidele politice si candidatii din 28 de tari pentru a-si face cunoscute mesajele politice si pentru a-si creste popularitatea pe social-media.

Advertisement

In cadrul studiului se precizeaza ca Duterte ar fi folosit in anul 2016, cand a fost ales, 200 000 de dolari pentru o campanie pe social-media menita sa ii creasca popularitatea.

Advertisement

Duterte a recunoscut ca a platit oameni pentru a castiga sustinere online, insa afirma ca acest lucru s-a intamplat doar pe perioada campaniei electorale, nu si dupa aceea. “Acum nu mai am nevoie. Nu mai am nevoie sa ma apar impotriva atacurilor. Mi-am spus punctul de vedere in timpul campaniei. Universitatea Oxford? Asta e o scoala pentru prosti”, a declarat presedintele filipinez pentru presa locala.

Duterte, un fost primar al orasului din sudul statului Filipine, Davao, a castigat alegerile in 2016 folosindu-se de un mesaj populist care viza traficul de droguri.

Insa sustinerea lui ulterioara pentru crimele extrajudiciare vizand dealerii de droguri si consumatorii suspecti, i-au atras numeroase critici din partea grupurilor care sprijina drepturile omului.

Unele voci sustin ca astazi, multi dintre cei care au format “armata cibernetica” ce a lucrat pentru cresterea popularitatii lui Duterte in timpul campaniei sale electorale, lucreaza inca pentru presedintele filipinez. Acestia ar raspandi in continuare in mediul online mesajele sale politice cautand sa ii atraga noi sustinatori…

articol preluat de pe stirifeldefel.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.