Utilizează aceste 3 mirodenii! Efectele lor sunt benefice organismului: ţin ficatul în formă, stimulează digestia si reduc inflamațiile

mirodenii

Nu doar că dau savoare preparatelor culinare, dar sunt şi foarte sănătoase. Există câteva condimente care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie, având în vedere că unele dintre ele acţionează ca medicamente naturale împotriva diverselor afecţiuni.

Advertisement

Turmericul mentine buna functionare a ficatului

Advertisement

Turmericul este un condiment folosit din cele mai vechi timpuri în medicina tradiţională chineză şi indiană, iar în prezent proprietăţile sale vindecătoare sunt studiate de specialiştii din întreaga lume. Turmericul este recunoscut în primul rând pentru puternicele proprietăţi anticancerigene. Aşa cum reiese din mai multe studii epidemiologice, poate preveni cancerul de prostată, pulmonar şi de colon

Este unul dintre alimentele cele mai puternice pentru menţinerea unui ficat sănătos, ajută la regenerarea celulelor hepatice deteriorate. Protector gastro-intestinal şi puternic antiinflamator, trateaza tulburările digestive, ameliorează durerea cauzată de gastrită şi alte inflamaţii ale intestinului, reduce starea de greaţă şi este un adevărat factor de protecţie pentru stomac şi ficat„, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapi

De asemenea, aceasta ajută la tratarea problemelor circulatorii şi, prin urmare, reduce riscul de accident vascular cerebral şi atac de cord. Curcumina reduce colesterolul din sânge, este un adevărat aliat împotriva îmbătrânirii celulare şi are un efect preventiv în apariţia anumitor tipuri de cancer. În plus, are un rol important în prevenirea bolii Alzheimer.

Ghimbirul reduce inflamaţia

Ghimbirul reprezintă un remediu natural pentru o stare optimă de sănătate. Acesta este cunoscut pentru proprietăţile antioxidante şi antiinflamatorii, ajutând astfel la prevenirea cancerului, a bolilor digestive şi de inimă. Testele clinice şi de laborator au descoperit că ghimbirul conţine fitochimicale care au efecte anti-cancer.

„Proprietăţile antiinflamatoare ale ghimbirului fac ca această plantă puternică să lupte într-un mod eficient împotriva durerilor de cap cronice. Iată de ce ghimbirul este primul “ingredient” al trusei de ajutor pe care trebuie să o ai la tine atunci când călătoreşti, lucrezi sau iei parte la o activitate care ţi-ar putea declanşa o durere de cap. Se pare că ghimbirul poate reduce inflamaţia din organism într-un mod similar aspirinei sau ibuprofenului”, săpune specialistul.

Rozmarinul creşte tonusul psihic

Rozmarinul acţionează ca tonic hepatic şi stimulează secreţia biliară. Infuzia de rozmarin tratează eficient diskinezia biliară şi stimulează digestia. De asemenea, rozmarinul are un rol foarte important la vindecarea infecţiilor gastro-intestinale. Un extraordinar antiseptic, rozmarinul a fost folosit pentru purificarea aerului până în secolul XX în spitalele din Europa, prin arderea de crenguţe.
Proprietăţile binefăcătoare ale plantei sunt date de diferite tipuri de antioxidanţi pe care le conţine. Planta este foarte de bogată în vitamine din complexul B, cantităţi importante de vitamina A şi vitamina C.

“Rozmarinul este un remediu consacrat în afecţiunile cardio-vasculare, ale sistemului nervos, combate cu succes durerile cauzate de reumatism şi artrită, are proprietăţi diuretice, îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea de concentrare”, spune dr. Cătălin Luca, medic medicină internă. De aceea, rozmarinul se numără printre puţinele plante psiho-stabilizante cunoscute de medicina naturii. În plus, terapia cu rozmarin contribuie la evacuarea bilei, stimulează secreţia gastrică, reduce balonările, tratează frigiditatea şi impotenţa (în egală măsură) şi creşte tonusul psihic.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.