ASTA ne așteaptă! Religia viitorului vă garanteză că o să deveniți…compost

Adio coșciuge! Acest sac organic te va transforma într-un copac, atunci când vei muri.

Advertisement

Sicriele, mormintele, pietrele funerare și toate celelalte lucruri legate de înmormântare sunt așa de complicate și costisitoare! Nemaivorbind de cât de vechi și demodate sunt ele. Sau cel puțin așa li s-au părut designerilor italieni Anna Citelli și Raoul Bretzel, care au venit cu o idee neconvențională, extrem de interesantă, pe care au numit-o The Capsula Mundi project.

Advertisement

Cei doi au creat o capsulă organică, făcută dintr-un material sută la sută biodegradabil, care, în timp, transformă corpul decedatului într-un copac. Cum este posibil așa ceva? Simplu! Mai întâi, corpul este încapsulat în poziție fetală și îngropat în pământ. Deasupra capsulei se plantează fie o sămânță, fie un puiet gata răsărit și pornit în vegetație.

De fapt, cînd simți că sfârșitul ți-e aproape, poți să-ți alegi singur specia de copac în care vrei să te transformi, așa cum, într-o înmormântare normală, ai da instrucțiuni și ți-ai alege modelul de coșciug. Apoi, pe măsură ce timpul trece, corpul tău se transformă în nutrienți care vor hrăni copăcelul, permițându-i să crească neîntrerupt. În esență, aceste capsule ar putea înlocui, în timp, cimitirele cu păduri sau parcuri memoriale, în care familia ar putea să intre și să îngrijească copacul persoanei iubite.

Din păcate, deși este un concept italian, această modalitate de îngropare nu este permisă încă în Italia, (cred că Papa de la Roma a avut un cuvânt greu în acest sens) dar există locuri în Statele Unite și în Anglia unde conceptul este legal și se bucură deja de succes.

Aveți aici și un filmuleț cu „parastasul”.

 

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.