Viitorul RĂZBOI va fi al roboților. Cea mai nouă mașină de luptă a rușilor e gata de teste- Kalashnikov pe șenile (video)

O noua arma se pregateste sa intre in poligoanele de testare din Rusia, de aceasta data soldatii lui Putin urmand sa o controleze din joystick, de la cativa kilometri distanta de locul actiunii.

Producatorul de armament Kalashnikov a creat special pentru fortele armate ruse un robot de recunoastere si atac asemanator unui tanc de mici dimensiuni, raporteaza agentia TASS.

Advertisement

Cunoscut sub numele Soratnik, sistemul robotizat ar urma sa intre in teste din 2018, dupa cum sustine directorul companiei Kalashnikov, Aleksei Krivoruchko.

Advertisement

La inceputul acestui an, robo-tancul rusesc a efectuat cateva teste de mobilitate pe diverse suprafete, greutatea masinii de lupta fiind de aproximativ 20 tone.

Sistemul robotizat Soratnik reprezinta o comanda speciala incredintata de Ministerul Apararii din Rusia celebrei firme producatoare de armament, suma alocata pentru acest proiect nefiind deocandata facuta publica, scrie business24.ro

Vehiculul blindat dispune de un sistem computerizat de control si de un sistem radio criptat pentru transmisii, Soratnik fiind astfel capabil sa recunoasca si sa atace tintele inamice, dar sa si tina legatura cu alte sisteme de lupta fara personal uman la bord, asa cum sunt dronele Zala Aero.

In cazul in care testele de anul viitor se vor dovedi concludente, Soratnik ar putea intra in productie incepand cu sfarsitul lui 2018, primele unitati urmand sa fie livrate fortelor armate din Rusia la mijlocul anului 2019.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.